Servicii

Evaluarea profilului vocational


EVALUAREA PROFILULUI VOCATIONAL - Lumea actuala a muncii are caracteristici de care trebuie sa tinem cont in consilierea profesionala, fie ca ne referim la consilierea vocationala, ca etapa preliminara a consilierii profesionale, fie ca ne referim la managementul carierei, ca etapa finala a acestui produs. Alegerea profesiei este importanta atat pentru reusita individuala cat si pentru eficienta organizationala, iar consilierea vocationala este cea care ajuta tinerii sa faca alegerea corecta.

Cariera era considerata, pana nu demult, ascensiunea persoanei in cadrul structurii ierarhice a unei organizatii, accesibila unui numar relativ restrans de persoane si doar dupa intrarea in campul muncii. Astazi, ceea ce se numeste cariera reflecta traseul de dezvoltare al unei persoane, prin invatare si munca. In aceste conditii, orientarea in cariera nu se mai poate rezuma doar la asistarea unor momente in alegerea carierei, ci trebuie sa devina o modalitate de dezvoltarea a abilitatilor necesare pentru construirea propriei cariere.

Dezvoltarea abilitatilor de management al carierei trebuie sa inceapa in perioada scolara, sa continue de-a lungul tranzitiei la viata adulta si sa poate fi sustinuta pe parcursul vietii profesionale, mai ales, in conditiile in care o cariera profesionala presupune deseori fenomene precum: reorientari profesionale, reveniri in sistemul de formare profesionala, retrageri voluntare sau involuntare (somaj) de pe piata fortei de munca etc.

Instrument psihologicCognitrom Carreer Planner (CCP) – este o platforma profesionala de consiliere si planificare a carierei ce ofera autoevaluarea caracteristicilor personale relevante pentru orientarea in cariera: interese, valori, abilitati avand ca rezultat obtinerea profilului vocational; lista ocupatiilor ce valorifica cat mai bine interesele, abilitatile, valorile si profilul vocational; posibilitate de explorare a lumii ocupationale prin intermediul a 1050 de profile; numeroase resurse teoretice si practice centrate pe nevoile fiecarui adolescent.

Categoria de varsta: 12-18 ani 

Beneficii:

- Dezvoltarea de deprinderi, atitudini si cunostinte utile in luarea deciziilor de cariera;

- Managementul ofertelor educationale si profesionale;

- Informare cu privire la trasee educationale si profesii;

- Cresterea satisfactiei fata de calitatea procesului educational din scoala;

- Obtinerea unui profil vocational.  

Durata: 50 min.

Tarif: 150 lei

Oferte speciale

Cadoul nostru de Iepuras :)
Afla ce meserie ti se potriveste si ce competente ai nevoie sa-ti...

Urmariti-ne si pe

Galerie foto