Servicii

Autocunoastere si dezvoltare personala


AUTOCUNOASTERE SI DEZVOLTARE PERSONALA - Acest proces de autocunoastere si dezvoltare personala, ce mai poate fi denumit si „Evaluarea profilului psihoaptitudinal si al personalitatii” este, in primul rand, raspunsul nevoii de autocunoastere al adolescentilor oferindu-le un pachet de evaluare cu ajutorul unor instrumente psihologice validate stiintific, pe mai multe segmente: interese, valori, aptitudini, strategii de invatare si motivatie scolara, trasaturi de personalitate, aptitudini cognitive.

Conceptul de autocunostere se refera la procesul de explorare si structurare a propriilor caracteristici (abilitati, valori, interese, emotii etc) in urma caruia rezulta imaginea de sine a persoanei care reprezinta reperul esential al autoreglarii comportamentale si emotionale. La randul sau, aceasta autoreglare reprezinta cheia functionarii eficiente in mediul socio-profesional contemporan.

Dificultatile pe care le intampina unii tineri, in special in perioada adolescentei, in incercarea lor de a face fata soliticitarilor, dar si dificultatile specifice copilariei si adolescentei ridica problema necesitatii achizitiei de catre elevi, a unor strategii de autocunoastere si dezvoltare personala. 

Instrument psihologic

Cognitrom Carreer Planner (CCP) - este o platforma profesionala de consiliere si planificare a carierei pentru grupul de varsta 12 – 18 ani.

SMALSI – Formularul de evaluare a strategiilor de invatare si motivatie scolara este un chestionar conceput pentru a aevalua 10 constructe principale axate pe puncte tari (strategii de studiu, abilitati de luare notite/ascultare, strategii de citire/intelegere, abilitati de scriere/cercetare, strategii folosite la teste, tehnici de organizare, gestionarea timpului) si puncte slabe (motivatie academica scazuta, anxietate fata de teste, dificultati de concentrare/atentie) ale elevului. Varsta de aplicare: 8-18 ani.

NEO-FFI este forma scurta a NEO-PIR, inventarul de personalitate ce masoara cinci domenii majore ale personalitatii: Nevrotism, Extraversie, Deschidere catre experiente, Agreabilitate si Constiiciozitate. Populatia vizata: adolescenti si adulti.

Cuburi KOHS – Testul Kohs este un instrument classic pentru evaluare rapida in domeniul abilitatilor cognitive. Este un test de inteligenta nonverbal, cu utilitate crescuta in zona psihologiei educationale/scolare si a consilierii vocationale. Limite de varsta: 4-56 ani.

Matrici Progresive Standard a fost construit pentru evaluarea inteligentei persoanelor, fiind alcatuit din 5 serii a cate 12 itemi, care cresc progresiv in dificultate. Limite de varsta: 6-80 ani. 

Categoria de varsta: 12 – 19 ani

Implicatii: Evaluarea presupune completarea de catre adolescent a unui set de chestionare si teste psihologice in cadrul unei intalniri (sau doua in functie de dipsonibilitatea sau starea de oboseala a adolescentului) si prezentarea raportului final, dupa analiza rezultatelor, intr-o alta intalnire.

Beneficii

- Cresterea performantelor scolare;

- Constientizarea relatiei existente intre deprinderile si cunostintele dobandite in scoala si succesul profesional;

- Cresterea motivatiei pentru invatarea scolara si invatare in general;

- Dezvoltarea unor abilitati de relationare interpersonala si a unor deprinderi relevante pentru cariera (autocunoastere, comunicare etc);

- Dobandirea unor cunostinte mai specifice despre ocupatii si cariere si a unei atitudini de explorare a oportunitatilor;

- Randament academic si profesional;

- Cresterea ratei de integrare profesionala a tinerilor;

- Capacitate de ascultare activa si exprimare asertiva.

 

Durata: aproximativ 3 ore

Tarif: 350 lei


Oferte speciale

Cadoul nostru de Iepuras :)
Afla ce meserie ti se potriveste si ce competente ai nevoie sa-ti...

Urmariti-ne si pe

Galerie foto