Servicii

Dezvoltare personala


DEZVOLTARE PERSONALA - Fara a avea o definitie singulara, unanim acceptata, dezvoltarea personala desemneaza o dinamica psihica ce include ideea de crestere de devenire, de abilitare, de formare.
Conform lui Laurentiu Mitrofan (2007), dezvoltarea personala este "o adevarata politica sociala si educationala permanenta pentru promovarea succesului profesional, social si al bunastarii psihologice".
Dezvoltarea personala este un proces complex ce se desfasoara pe tot parcursul vietii, este evolutia constienta prin care ne extindem constiinta de sine, cunostintele si ne imbunatatim deprinderile si abilitatile personale. Altfel spus, dezvoltarea personala este o modalitate prin care oamenii isi evalueaza abilitatile si calitatile lor si isi fixeaza obiective pentru a maximiza potentialul propriu.
Invatarea lectiilor cu privire la gestionarea emotiilor, situatiilor, stilurilor de comunicare, dezvoltarea increderii in sine, a unui stil de viata sanatos, educatie, cariera, relatii, inseamna evolutie, iar evolutia genereaza schimbarea comportamentala.
Prin urmare, dezvoltarea personala este acel proces de formare permanenta, aplicat propriei persoane care favorizeaza adaptarea la realitatea prezenta, asigura evolutia calitativa si controlul asupra propriei vieti. Acest concept include o gama variata de activitati: de la miscare, sport, citit, pana la cursuri pentru dezvoltarea talentelor sau abilitatilor personale, consiliere individuala sau de grup.
 
Beneficiile programelor de dezvoltare personala:
- Cresterea nivelului de autocunoastere;
- Cristalizarea identitatii de sine;
- Stabilirea si prioritizarea obiectivelor;
- Dezvoltarea competentelor si potentialului propriu;
- Invatarea unor stiluri de comunicare eficiente;
- Optimizarea integrarii sociale si profesionale;
- Definirea valorilor, prioritatilor si a stilului de viata;
- Dobandirea unei viziuni mai extinse asupra vietii;
- Managementul invatarii si managementul timpului.

Oferte speciale

Cadoul nostru de Iepuras :)
Afla ce meserie ti se potriveste si ce competente ai nevoie sa-ti...

Urmariti-ne si pe

Galerie foto