Servicii

Evaluarea strategica a coping-ului


EVALUAREA STRATEGICA A COPING-ULUI - evalueaza dimensiunea comportamentala a coping-ului, luand in considerare si aspectele sociale ale strategiilor prin care cineva face fata situatiilor stresante. Cu acest instrument se pot surprinde informatii contextualizate, care, sustinute cu alte informatii si date obtinute prin interviuri semi-structurate si administrari de teste psihologice pot sprijini luarea unor decizii de preventie, dezvoltare personala, interventie comportamentala, cognitiva si emotionala. SACS se refera in mod exclusiv la modul in care  persoana reactioneaza comportamental activ/pasiv, prosocial/antisocial, direct/indirect, dupa ce a trait o experienta negativa.
Coping-ul joaca un rol important in influentarea starii de bine psihologice si fizice a oamenilor, atunci cand acestia se confrunta cu evenimente de viata negative sau stresante.
In literatura de specialitate, se face distinctie intre doua functii principale ale coping-ului:
- coping centrat pe problema care cuprinde toate strategiile de coping care se adreseaza direct problemei;
-coping centrat pe emotie, care include strategiile de coping care au ca tinta, reglarea emotiilor asociate problemei;
Strategiile de coping activ-pasive se refera la faptul ca o persoana poate sa se confrunte direct sau activ cu cauzele situatiei stresante sau sa evite, sa evadeze, sa se retraga din fata situatiei stresante.
Scala SACS evalueaza strategii de coping comportamental pe urmatoarele dimensiuni: activ-pasiva, prosocial-antisocial, direct-indirect incluzand noua subscale. Acestea sunt: actiune asertiva, relationare sociala, cautarea suportului social, actiune prudenta, actiune instinctiva, actiune antisociala, actiune agresiva.

Instrument psihologic: Scala strategica de abordare a coping-ului (SACS)

Categoria de varsta: peste 18 ani

Implicatii: completarea unui set de chestionare.

Beneficii:

- identificarea unor factori de risc;

- sprijin in luarea unor decizii de preventie, dezvoltare, interventie comportamentala, cognitiva si emotionala;

- autocunastere si dezvoltare personala.

Durata : 30 min.

Tarif: 100 lei


Oferte speciale

Cadoul nostru de Iepuras :)
Afla ce meserie ti se potriveste si ce competente ai nevoie sa-ti...

Urmariti-ne si pe

Galerie foto