Cursuri

ORIENTARE IN CARIERA - 9 si 10 mai 2016


 
ORIENTARE IN CARIERA – EVALUARE DE GRUP
Invatarea in sfera orientarii scolare si profesionale trebuie sa aiba sensul de a invata pentru a sti sa faci si nu a invata pentru a sti!
Sondajele efectuate in radul elevilor din nivelurile de invatatmant mai ridicate (ultimul an al gimnaziului, liceu) arata ca ei au cunostinte relativ putine despre ocupatii, ca pot enumera un numar relativ mic de profesii si au cu atat mai putine informatii despre continutul muncii presupus de exercitarea acestor activitati. In acest context aria optiunilor profesionale este restransa, fapt care are implicatii neplacute asupra carierei profesionale ulterioare, care va fi marcata de alegeri gresite, esecuri, insatisfactii, frecvente schimbari ale jobului alternate cu perioade de somaj si descurajare.
Nu de putine ori, in alegerea scolii si a unei profesii, un rol de luat in seama il are intamplarea, sansa sau coincidenta fericita. Pentru a veni in „intampinarea sansei” trebuie multiplicate ocaziile favorabile optiunii, alegerii, deciziei scolar-profesionale.
 
Ce iti ofera acest curs?
1. Autoevaluare computerizata a caracteristicilor personale  relevante pentru cariera: interese, abilitati, valori avand ca rezultat obtinerea profilului vocational.
2. Lista ocupatiilor care valorifica cel mai bine profilul vocational.
3. Semnificatia si prezentarea unui profil ocupational.
4. Explorarea diversitatii ocupatiilor.
5. Informare si comparatie intre diferite profesii (1050 de profile ocupationale).
6. Furnizarea de informatii despre scoli profesionale, licee, facultati unde se pot aprofunda si pune in valoare sau dezvolta cunostintele din anumite domenii.
7. Mapa cu raportul vocational si materiale informative.
8. Diploma de participant utila pentru portofoliul personal.
 
Beneficiari: Elevi cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani.
Se vor constitui 2 grupe cu un numar de 8-10 participanti/grup:
nivel A gimnazial – cls. VI – VIII
nivel B liceal – cls. IX – XII
Costuri: 200 lei
 
Nota: Aceasta evaluare se desfasoara in decursul unei singure intalniri cu o durata de 2 ore.
 Pentru a putea participa la aceasta evaluare, elevii au nevoie de acordul ambilor parintii. In acest sens, puteti descarca si completa formularul privind acordul evaluarii. 

Oferte speciale

Cadoul nostru de Iepuras :)
Afla ce meserie ti se potriveste si ce competente ai nevoie sa-ti...

Urmariti-ne si pe

Galerie foto