Servicii

Evaluarea pregatirii pentru scoala


EVALUAREA PREGATIRII PENTRU SCOALA - pregatirea pentru scoala implica, pe langa acele cunostinte, prerechizite pentru invatarea scris-cititului si matematicii, un ansamblu complex de factori cognitivi, emotionali, sociali, motrici, autonomie si chiar factori temperamentali. Toate aceste componente pot - si se recomanda – sa fie urmarite inca de la varste mici, pentru a asigura copilului o buna dezvoltare si adaptare in mediul educational. In ciuda faptului ca cercetarile experimentale dovedesc forta predictiva mult mai mare a evaluarii competentelor socio-emotionale pentru adaptabilitatea la mediul scolar, unii psihologi recurg la evaluarea IQ-ului ca unica solutie. IQ-ul insa, nu reflecta complexitatea cognitiva si nu ofera nici referinta despre nivelul de dezvoltare a competentelor socio-emotionale, nu permite calibrarea interventiilor remediale si nici aprecierea gradului de pregatire pentru scoala.

 Evaluarea dezvoltarii este recomandata pentru:

- a identifica copiii din grupurile de risc;

- a stabili daca competentele lor ii face adaptati pentru scoala si le asigura succesul scolar;

- a focaliza interventiile remediale.

Sunt evaluate urmatoarele dimenisiuni considerate esentiale pentru monitorizarea dezvoltarii copiilor:

- Competente cognitive;

- Competente sociale;

- Competente emotionale;

- Competente motrice;

- Competente de autonomie personala;

- Pre-rechizitele scolarizarii;

- Temperamentul/personalitatea.

Platforma de Evaluare a Dezvoltarii: (PEDa)

Categoria de varsta: 3-6/7 ani

Implicatii: Evaluarea presupune completarea unui set de chestionare de catre parinte. De asemenea, se recomanda completarea unui alt set de chestionare de catre educator. La final, dupa analiza rezultatelor, specialistul prezinta si explica raportul de evaluare.

Beneficii:

- Platforma are la dispozitie toate scalele pentru evaluarea copilului atat prin intermediul parintelui, cat si prin intermediul educatorului, pentru a obtine o evaluare comprehensiva si contextuala a copilului.

- Ofera acces la o serie de Resurse si Exercitii de dezvoltare.

- In urma evaluarii, parintele poate lua o decizie fundamentata stiintific privind plasarea copilului in mediul scolar sau sa amane scolarizarea.

- Ofera un real ajutor atat cadrelor didactice, cat si parintilor cu privire la nivelul dezvoltarii anumitor competente, precum si a acelora ce trebuiesc imbunatatite.

- Ofera parintelui imaginea actuala si tendinta dezvoltarii propriului copil.

- Raportul nivelului de dezvoltare utilizeaza coduri de culoare din doua motive clare: dezvoltarea la aceasta varsta este dependenta de context/starea copilului; codarea exclusiv numerica incuba riscul stigmatizarii copilului.

Durata: aproximativ  1 h - completarea chestionarelor

Tarif: 150 lei


Oferte speciale

Cadoul nostru de Iepuras :)
Afla ce meserie ti se potriveste si ce competente ai nevoie sa-ti...

Urmariti-ne si pe

Galerie foto